Kadripäev

KADRID LASTEAIAS KARUKE

Kui vanasõna ütleb, et Kadrid tulid kaugelt maalta, siis meie majja tulid väikesed ja suured Kadrid lasteaiast Kirju- Mirju ja Slaavi põhikoolist 3. klassi õpilased ja õpetajad. Kui iga maja Kadrid olid end ära tutvustanud ja sõber Kadri leitud, võeti ühisesse ringi ning tantsud, mängud said hoo sisse. Ega ainult tantsitud, õpilastest Kadrid tundsid huvi, kas meie Kadrid ja Kirju- Mirju Kadrid tähti ja numbeid ka tunnevad. Mõistatuste vastustega tuli natuke tõlki appi võtta, aga ära me mõstatasime. Küll oli rõõmu ja nalja. Pöidla hoidjad võistlusmängudes hoiti ikka omadele. Kui Kadrid juba pidid edasi minema, siis neid häid soove tuli nagu masinast. Väga südamlikud olid need Kadrid. Kirju- Mirju Kadrid ei unustanud oma kingituste ja soovidega ka metsloomi ja linde. Selleks sai korjatud kastaneid, ube ja tammetõrusid.

Kui linnades ei näe enam Kadri- Mardisante, siis soe tunne oli, et koolides ja lasteaedadaes ei unustata tähistada vanu eesti rahva kombeid.

Aitäh, meie maja õpetajatele Nadežda Tolmatšovale, Rimma Izotovale ja muidugi Kirju- Mirju õpetajatele Kaiele, Liivile ning Andreale. Südamlikud tänud kooli õpetajad Slaavi põhikoolist.

Olin minagi lasteaia Karuke eesti keele õpetaja Aita sellel toredal üritusel.

27.11.2014